söndag 28 november 2010

Gunsta grupp 2 vecka 1


Jultomte
22-26 november
Tisdag morgon och det är en ny dag med nya deltagare. Väl nere vid stationen ser jag att det står en lite skara av människor och väntar på bussen. Alla hälsas välkomna vart eftersom de anländer. När vi har samlat ihop oss sätter vi fart emot stugan och en härlig frukost.  Efter att vi hade fått i oss maten och presenterat oss lite för varandra satte vi oss i mysrummet. Pärmarna bytte ägare och information gavs om Grön Rehab och vad som kommer att ske under dessa åtta veckor som vi kommer att vara tillsammans. Fyllda med information och förväntningar satte vi oss återigen i bussen för färd till stationen. Jag vill att Ni alla ska känna Er varmt välkomna till oss vid Skogsstyrelsen och Grön Rehab!

Catrin & Stig
Onsdag morgon och vädret är kyligt, det känns att vintern är riktigt på intåg. Deltagarna har funnit varandra, det märks eftersom pratet har kommit igång i bussen igen. När vi anländer till stugan plockas frukosten fram fort och alla sätter sig kring bordet och känner av den lugna morgonen som lägger sig i stugan. När projektledaren Catrin Nilsson och vår arbetsförmedlare Stig Karlsson kommer passar deltagarna på att fråga om olika saker som rör deras ekonomi mm. Enkäterna kommer fram som ska fyllas i denna dag, viktiga frågor för forskarna som gör forskning på hela projektet. Deltagarna svarade på alla frågorna och efteråt for vi tillbaka till stationen för att säga hejdå och på återseende imorgon. 
Enkäter
Torsdag morgon och snön har fallit ner över vårt vackra landskap. Bussen fylls av deltagarna och jag hör prat och skratt återigen, nu är det en grupp som har funnit varandra och kan slappna av tillsammans. Frukosten åt vi under diskussioner av olika saker gällande livet. Marianne var med oss och hon tog in gruppen till mysrummet för samtal. Medans jag satt och planerade hörde jag röster långt borta och kände att nu var vi igång igen och det kändes skönt. Vi sa hejdå till Marianne och for iväg till stationen. Under färden pratades det om ditt och datt, skratten avlöste varandra och snart var vi vid stationen igen för att säga hejdå till varandra.
Jag önskar alla en helg fylld med lugn och skön avslappning!