onsdag 10 november 2010

Gunsta grupp 1 vecka 6

1-5 november

Måndag den 8 november begav sig Grön Rehab gänget tillsammans med sin nya guide Erik Häggkvist ut på utflykt. Målet för resan var Östanbäckskloster. Östanbäckskloster ligger väster om Sala i en röd gammal skolbyggnad som sedan 1970-talet fungerar som kloster åt åtta munkar. En av dessa munkar, broder Nils-Olov berättade kort om klostret och förhållningsreglerna enligt Bennedikts ”kloster regel”. Nils-Olov berättade att munkarnas leverne är anspråkslöst och enkelt. Klostret tar emot gäster och på området finns en ljusverkstad där bröderna tillverkar stearinljus och allehanda hantverk som säljs i gårdsbutiken.

Magnus Pettersson
 Det var visserligen en lite gråmulen dag på tisdagen men man kunde skymta solen bakom molnen. Vi åkte till Strömsholm för att få oss en ”duvning” i karta & kompass. Instruktör för dagen var Magnus Pettersson som också var vikarierande arbetsledare för Gunsta gruppen. Vi träffades vid Österängarna och började med en kopp kaffe. Sen var det dags! Det är väl så i en grupp att det finns olika grader på kunskaper. Några kanske inte använt det sedan skoltiden och andra har haft stor nytta av det i sitt yrkesliv eller på fritiden. Magnus gav i uppgift att ta ut kompassriktningen med målet att hamna vid hästkyrkogården. Alla drog iväg och kom tillbaka… Efteråt var det dags för lite varm kantarellsoppa och bröd. Efter avslutad ”lunch” var det dags att skiljas åt och åka åt var sitt håll.

Denna gråmulna och regntyngda onsdag tog skogskonsulent Tommy Abrahamsson hand om gruppen. På grund av vädret valde gruppen att skjuta på Björnö-besöket. Istället uppsöktes en lämplig lokal för fika och konversation. Vi tog rejäl långfika och resonerade kring tillvarons stora och små ting . Björnön finns kvar till ett annat tillfälle.