måndag 22 november 2010

Gunsta grupp 1 vecka 8

Keramik baby
15-19 november
Måndagen är åter här och vi samlades som vanligt på stationen. Denna dag skulle vi få vara i skapandets värld, vi åkte till Gudrun för att äntligen få färg på våra ting. Vägarna var öppna så det var inga tidningsbilar vi behövde rädda ur dikena denna gång och vi kom fram utan besvär. Väl framme ville vi alla sätta igång och färglägga sakerna. Men vi tog oss en fika först och dagen till ära hade vi tårta med oss. Vi ville tacka Gudrun och Marianne för denna tid och även en av deltagarna som tyvärr inte kommer att vara med på vår avslutning, så det blev att mumsa på god tårta och prata om tiden som har varit. Marianne och jag fick varsin vacker present av deltagarna, vi tackar så mycket för Er omtanke! Skapandet tog vid och tiden sprang iväg och snart satt vi återigen i bussen för färd tillbaka till stationen.
Ljus
Tisdag och vädret var helt underbart! Vi åkte till Gunsta stugan för att möta upp Catrin Nilsson, projektledaren för ”Vägen In”, hon var med oss denna förmiddag. Hon hade med sig en hel del enkäter som deltagarna skulle svara på. Enkäterna är forskningsunderlag för forskare som ville se hur bra hela projektet är för deltagarna. Vilket är toppen för då kommer projektet att få leva kvar och fler får chansen att komma igång med sina liv på ett mjukt och lugnt sätt. Frukosten intog vi innan alla satte igång med sina pappershögar. Vi hade en sådan tur idag att en av deltagarna hade bakat färskt bröd åt oss andra, stort tack till dig! När alla var klara började vi göra oss i ordning för avfärd tillbaka till stationen. Vi kramade om en av deltagarna extra idag eftersom det var hans sista dag med Grön Rehab. Lycka till på din praktikplats och ta hand om dig!
Vacker dag

Onsdag och det är sista dagen med Gunsta grupp 1. Bussens första anhalt idag är Maxi Erikslund, några av oss går in för att hämta tårtorna som vi ska mumsa på idag. Det känns i bussen att idag är en dag som inte är lik de andra dagarna som har varit. Vi vet alla att det är sista dagen med gänget i Grön Rehabs tappning. Även fast alla ser fram emot sin praktikplats som börjar nästa vecka känns det ändå att lämna gruppen som har funnits där i 8 veckor. När vi har satt oss till bords kommer skratten och diskussionerna igång som vanligt. När allt som ska delas ut har hamnat hos varje deltagare, kramarna är kramade så ger vi oss av för en sista färd tillsammans till stationen. Jag vill önska alla en riktigt skön fortsatt resa inom ”Vägen In”, ta hand om Er och fortsätt att ha en positiv syn på Er själva och Er framtid!