onsdag 17 november 2010

Gunsta grupp 1 vecka 7

 8-12 november
Promenad
Måndag morgon och kylan har tagit ett rejält grepp om Västerås. Gruppen hämtades upp vid stationen för avfärd ut till stugan i Gunsta. Väl framme så åt vi frukost, samtalade om vad som hade hänt under veckan som gått samt vad vi skulle göra under den kommande veckan. När vi hade försett oss med mat i magen åkte vi ut på Norra Björnön för att få oss en lång och skön promenad i det vackra vädret. Innan vi for tillbaka till stationen körde vi ner till Södra Björnön för att se oss omkring och visa runt dem som inte hade varit där tidigare.
Håkan Kling
Tisdag morgon och det har gått ut en klass 1 och 2 varning över ovädret som var i antågande mot oss. Vi skulle denna dag vara ute i Sala med vår skogskonsult Håkan Kling, han berättade för oss om biotopskogen vid Gruvbyn. En intressant dag med en massa nya kunskaper, gott sällskap av Åsselsta gruppen, god mat och en massa skratt. Vinden röjde runt bland trädtopparna men det var helt stilla nere på marken där vi stod. Efter att vi hade fått i oss soppa och kokt korv med bröd började snön falla ner på oss. Vägen hem till Västerås var inte lätt att köra eftersom snön nu hade börjat vräka ner. Men väl hemma vid station sa vi hejdå önskade varandra en säker färd hemåt.
Rövarkulan
Onsdag morgon och snön har verkligen tagit sin makt över Västerås denna dag. Bilar sitter fast på parkeringsplatser, folk har svårt att ta sig fram, med andra ord vintern är här. Deltagare hörde av sig att de satt fast i bussar som inte kom loss, en del hade inte kommit med bussen eftersom de var så fulla av folk, men det gjorde inget, vi andra väntade in dem vid stationen. Denna dag skulle vi ha varit ute hos Gudrun för att ha keramik, men vi kom inte fram för snön hade lagt sig över vägen upp till hennes hus. Vi fick istället hjälpa en tidningsbil upp på vägen efter att han hade hamnat nere i diket. Allt gick bra till sist efter mycket om och men. Vi bestämde oss för att ge oss av till Västerås återigen innan vägen vi var på skulle bli okörbar. Väl inne i stan gjorde vi ett besök på Blomsterlandet och vi var även in till Nisses för en fikapaus. Efteråt bar färden återigen ner till stationen.
Vagn
Torsdag morgon, nu var vädret helt annorlunda emot vad den var igår, inga problem att ta sig fram. Idag var det Mariannes sista dag tillsammans med gruppen. Vi åt som vanligt frukost, samtalade om allt möjligt mellan himmel och jord. Det var en mysig stämning som gjorde att vi alla mådde gott. Marianne tog med sig gruppen in till mysrummet för en stund i känslornas och samtalets värld. Jag satt kvar i köket och gjorde upp planer för vad vi skulle hitta på till nästa vecka som är vår sista vecka tillsammans. När vi hade fått i oss lite mer fika, städat undan allt stök i köket så satte vi oss i bussen för avfärden tillbaka till stationen. Vi önskade varandra en skön och härlig helg med en massa värmande mys och sa sedan hejdå för helgen.