måndag 1 november 2010

Gunsta grupp 1 vecka 5

25-29 oktober
Lodjur på Grimsö

Femte veckan, vart tar tiden vägen? Vi pratar om det i bussen, tiden går alldeles för fort! Denna dag har vi keramik återigen, vi känner oss som småbarn som äntligen får ge oss hän. När leran når våra händer börjar det hända saker och ting, ena stunden pratar folk nästan i mun på varandra och i nästa är alla knäpptysta. Alla skapar vackra saker, det blir svampar, en katt, en tomte, skyltar, ansikten, en massa hjärtan ja skapandet har inga gränser vilket är härligt. Gudrun är lika glad som alltid, hon kommer med nya idéer om någon skulle få torka i sitt sinne.  Vi lämnar skapandet bakom oss för att återvända till stationen, fler av deltagarna ska träffa Stig Karlsson vår arbetsförmedlare som ska ordna praktikplatser.
Josefina i sin trädgård
Idag tisdag har vi vart ute med vår skogskonsulent Josefina Sköld. Hon visade och berättade om sin skogsträdgård. Det är så intressant att lyssna till Josefina, hon har sådan härlig inlevelseförmåga när hon berättar om dåtiden. Lasse Blom från Västerås Tidning var med oss för att fotografera och intervjua oss, han kom som en liten frisk vind som fick oss att skratta och känna av livets goda en liten stund. Solen tittade fram och värmde oss lite när vi satt och åt soppa samt våra mackor. Livet kan vara bra härligt i skog och natur! Åsselsta gruppen var också med oss denna dag, alltid trevligt med sällskap. När vi satte oss i bussen kändes det härligt med värmen som omgav oss, det var lite kyligt ute idag. Alla var så nöjda med denna förmiddag och vi hoppas att Josefina kan ha fler föreläsningar för oss. Jag tackar alla som var med och gjorde denna dag till ett vackert minne!
Här kan ni läsa artikeln i Västerås tidning!

Varg
Det är onsdag och vi har varit till Grimsö Forskningsstation, Institutionen för Ekologi. Idag har vi återigen sällskap av Åsselsta gruppen. Vi vill passa på och tacka en av deltagarna där som var vänlig och guidade några av oss igenom Sveriges djurvärld, han hade ett otroligt kunnande om det hela . Innan vi gick in på museet hade vi en intressant föreläsning om vilka djur de har forskning kring på Grimsö, ett stort tack till forskaren Anna Danielsson för att hon tog hand om oss denna förmiddag! På vägen hem pratades det fullt i bussen om vad vi hade fått vara med om och mycket annat som rör livet. När vi kom ner till stationen igen kände vi oss glada och belåtna över dagens händelser.

Lägg till bildtext
Mariannes dag idag och deltagarna har fått besök av Stig Karlsson. Vi sitter kring frukostbordet och pratar om lite allt möjligt. Alla får schema för nästa vecka, vi diskuterar kring vad som kommer att hända under den tiden. Vår skogskonsulent Erik Häggkvist kommer att vara med gruppen hela nästa vecka eftersom jag kommer att åka på kurs. Vi välkomnar Erik med värme och hoppas att han känner sig varmt välkommen i gruppen! Efter frukosten drar sig alla in till mysrummet för att börja med samtalen tillsammans med Marianne. När vi sätter oss till rätta i bussen känner vi oss nöjda med förmiddagen. Mest nöjda är deltagarna över att Stig har kommit till oss idag och att han nu kommer att vara med oss oftare.
Jag önskar alla i gruppen en härlig vecka med en massa skogliga stunder, vi ses återigen v 45, ta hand om Er!