måndag 2 maj 2011

Gunsta grupp 4 vecka 5

26-29 april
Tisdag och vi samlade oss på stationen efter en skön påskledighet. Den här dagen var vi ute på en lång och skön promenad vid Bjurhovda spåret. Många av oss hade inte varit där förut och vi blev mycket nöjda med vad den hade att erbjuda oss. Efter den lugna och sköna stunden på spåret tog en del av oss en fikastund, vi satt och småpratade om allt möjligt mellan himmel och jord. Små regndroppar började trilla ner från himmelen efter en stund så vi satte oss i bussen återigen. Nere vid stationen sa vi hejdå till varandra.
Tommy Abrahamsson
Onsdag och for till Sala denna vackra dag. Innan vi skulle träffa Åsselsta gruppen vid Gruvbyn tog vi oss en lite sväng runt staden. Tommy Abrahamsson vår skogkonsulent hade föreläsning idag för oss om GPS:n och hur vi kan ha användning för den i vår vardag. Innan vi började med föreläsningen fikade vi först, tack Gret-Lis för att du hade ordnat så gott fikabröd. Innan vi for hem tog vi oss en tur in till butiken vid Sala Silvergruva. Vi vill tacka Tommy varmt för all kunskap han delade med sig till oss idag. Resan hem gick fint och vi var åter snart tillbaka till stationen i Västerås för att säga hejdå.
Torsdag och idag var det Mariannes dag. Vi samlade ihop oss ute vid Gunsta stugan och Marianne började med sina samtal med en gång. Efter en timme tog deltagarna en paus för att få i sig frukost samt få sitta en liten stund och värma sig i solen. Marianne fortsatte sen med gruppsamtalen. När denna dag var över åkte vi in till stationen igen och sa hejdå till varandra.
Fredag och vi samlades nere vid stationen för att strax efteråt fara iväg till Ängsö. Solen sken från en molnfri himmel och det var tillräckligt varmt för att vi skulle kunna njuta av denna dag. Vår första anhalt var till Ängsö kyrka, den var stängd egentligen men en snäll målare lät oss komma in för en stund i stillhet. Vi vandrade vidare ner till slottet men den var stängd, skulle inte öppnas förrän den andra maj. Sjön nedanför slottet hade brett ut sig så pass att vi inte kunde gå ner dit utan att bli nerblötta. Så vi satte oss i bussen och for till Ängsö klipporna, vi ångrade oss lite att vi inte tog med oss något att grilla. Det var så vackert där ute bland klipporna, vattnet kluckade härligt emot dem och vi bara njöt av allt det vackra och lugna runt oss. Vi tog oss en fikastund innan vi satte oss i bussen återigen. Nu bar det av till Kungsbyn, vi försökte klappa åsnorna och vi lyckades att gosa med minigrisarna. När vi hade promenerat runt stället for vi in till stationen igen och önskade varandra en skön helg, vilket jag önskar Er läsare också!