tisdag 26 april 2011

Gunsta grupp 4 vecka 4

18-21 april
Måndag och värmen verkar ha kommit för att stanna med oss vilket vi är glada över. Som vanligt träffades vi nere vid stationen och gruppen steg in i bussen för färd till stugan. Väl framme mötes vi upp av dem som hade egen bil samt av Marianne. Mysrummet fylldes med deltagare och Marianne startade upp sin dag. Medans jag dukade fram frukosten hörde jag hur alla samtalade om sina liv, hur de ibland bröt ut värmande skratt och ibland blev det helt tyst när alla stannade upp för att fundera över något. I pausen gick de flesta ut för att få lite sol på sig. När Mariannes dag var över satte vi oss i bussen och for in till Västerås. Innan vi åkte tillbaka till stationen tog vi oss en sväng till ett nytt skogsparti där det fanns ett spår som en av deltagarna ville visa oss. Så vi bestämde oss för att prova på den rundan nästa vecka. Väl framme vid stationen sa vi hejdå till varandra.
Tisdag och vi hade vår sista inventering av dödved idag, vi for ut med bussen till Björnön. Vädrets makter var med oss denna dag, solen sken värmande från en nästan klarblå himmel. En av deltagarna gjorde upp en eld till grillningen som vi skulle ha efter vår inventering. När allt var klart grillade en del av oss innan vi tog oss en skön promenad runt vackra Björnön. Vi tog oss en välbehövlig paus vid badet innan vi återtog vår promenad tillbaka till bussen. Väl framme satte vi oss tillrätta och for in till stationen och sa hejdå till varandra.
Håkan Kling
Onsdag och denna dag tillbringade vi i Åsselsta gruppens sällskap samt vår föreläsare Håkan Kling, Sala kontorets Skogkonsult. Håkan hade föreläsning om biotopskogen för oss och denna dag var vi i Astrids skog, skogen som Åsselsta använder sig av vid sina inventeringar. Jag och en av deltagarna fixade till lunchen till de andra, det blev kantarellsoppa samt potatis- och purjolökssoppa med smörgåsar till. De som inte tyckte om pulversoppa fick av Åsselsta gruppen hemmagjord soppa vilket de var väldigt tacksamma över, tack Gret-Lis och Ni andra för att Ni bjöd av Er lunch. Vi vill tacka Håkan för en mycket intressant föreläsning som gav mer smak för skogens kunskaper. När vi kom fram till Västerås och stationen sa vi hejdå till varandra.
Torsdag och det vackra vädret höll i sig även idag när vi hade vår promenad nere vid hamnen. Vi samlade oss vid stationen och promenerade gemensamt till Lillåudden och därifrån tog vi en härlig sväng runt hamnen. Vattnet låg vackert runt udden och solen sken som om det hade varit en vacker sommardag och vi njöt fullt ut. När vi var framme vid Kajens Café tog vi oss en fikastund och satt och småpratade runt borden. Klockan blev snabbt halv elva och en del av oss tog en gemensam promenad tillbaka in till staden. Vi sa hejdå och önska varandra en Glad Påsk med mycket god mat och värmande sol vilket jag också önskar Er alla läsare av denna blogg!