tisdag 17 maj 2011

Gunsta grupp 4 vecka 7

9-13 maj
Marianne
Måndag och det vackraste vädret på länge fick vi till oss denna dag. Marianne tog denna gång deltagarna ut i det fria för att ha gruppsamtal. I solen satt de sedan och njöt av varandras sällskap. När det var dags för frukosten intogs den också ute i naturen. Tyvärr så tog dagen slut alldeles för fort och det var bara att sätta sig i den varma bussen för färd in till stationen.
Josefina
Tisdag och idag hade vi en fantastisk dag med vår föreläsare Josefina Sköld, ställföreträdande distriktschef Skogsstyrelsen. Hon föreläste om sin skogsträdgård för oss och alla samlade in en massa ny kunskap om skogens små guldkorn. Efteråt smakade det gott med kokt korv med bröd samt lite godsaker till efterrätt. Vi hade också sällskap av det trevliga gänget från Åsselsta idag samt av Catrin Nilsson från Försäkringskassan. Tack för en otroligt trevlig dag och för all din kunskap Josefina!

Keramik

Onsdag och sista gången vi for till Gudrun och hennes keramikverkstad. Idag stod det på programmet färgsättning av våra vackra föremål. Det skrattades mycket denna dag, alla kände av den sköna atmosfären som omgav oss denna underbara dag. När vi var klar med föremålen satte vi oss utanför och myste i solen, deltagarna passade på att fylla i två enkäter som Skogsstyrelsen ville ha av dem. Enkäterna handlade om hur det hade känt inför Grön Rehab och de åtta veckorna de har varit tillsammans med mig. När vi var klara for vi åter in till Västerås och stationen för att säga hejdå till varandra.
Lasse vid kolmilan
Torsdag och idag var det kolmilan som fick besök av oss. Lasse Gunnarsson vår härliga guide tog emot oss med en varm kram och ett soligt leende, vilket värmde oss mycket. Han visade oss runt i skogen, berättade om dåtidens arbetsbördor och hur de hade fått slita för sitt bröd varje dag. Lasse presenterade oss för sin ståtliga tall som är som en stor beskyddare av området. Marianne och jag fixade till grillpinnar som vi skulle använda oss av när deltagarna var klara med föreläsningen. Alla mumsade i sig några korvar samt vaniljmunkar. Efteråt kändes vi oss alla nöjda med all kunskap som Lasse hade delat med sig av och maten som hade mättat våra magar. I bussen pratade alla om hur trevlig Lasse hade varit och att en del skulle åka tillbaka med sina familjer. Dagarna tar tyvärr slut alldeles för fort och snart var vi tillbaka till stationen och önskade varandra en fantastisk helg. Alla läsare av denna blogg ha en underbar helg och njut av livet!