söndag 6 mars 2011

Gunsta grupp 3 vecka 5

28 februari - 4 mars
Ispromenad
Måndag och vädret har blivit mildare. Marianne stod och väntade på oss när vi kom till stugan, hennes varma leende välkomnade oss och vi gick in för att duka upp bordet. Under frukostsstunden pratade vi om allt mellan himmel och jord, skratten avlöste varandra och alla kände sig väl till mods. Marianne tog med sig alla deltagarna in till mysrummet och de satte igång med sina samtal. Efteråt hjälptes vi åt att plocka undan och diskade upp alla muggarna. Vi satte oss i bussen och färden bar av tillbaka till Västerås igen, väl framme sa vi hejdå till varandra.
Svartån
Tisdag och denna dag skulle vi bara vara, en avslappnad dag utan någon som helst stress. Vi samlade oss vid stationen och åkte ner och parkerade bussen vid Biskopsängen. När vi hade klivit ur bussen tog vi oss en lugn och skön promenad runt Svartån. Deltagarna samtalade om allt och ingenting, vi bara njöt av att få vara ute denna vackra dag. Medans vi gick runt bestämde vi oss för vad vi skulle fortsätta dagen med, målet blev Åsby Trädgård. Inne i butiken drömde vi oss bort till våren som vi alla nu längtade mer än någonsin efter. Blommorna blomstrade i massor av härliga färger och vi hänfördes av allt det vackra. Fikat slank ner gott och sen var det dags att återigen vända bussen in till Västerås station och säga hejdå till varandra.

Håkan Kling

Onsdag och Håkan Kling, vår skogkonsulent från Sala, hade föreläsning för oss denna otroligt vackra dag. När vi anlände till Tränsta Gård mötes vi upp av Åsselsta gruppen, de bjöds på fika direkt när vi kom fram. Deltagarna stannade kvar i huset medans jag och Gret-Lis gick ut och ordnade allt inför grillningen som skulle ske efter promenaden med Håkan. Alla lyssnade med stort intresse när Håkan berättade om biotopskogen. När vi hade tagit oss runt promenaden blev det gott att få i sig lite grillad korv med bröd. Alla var på gott humör och solen sken från en klarblå himmel, snön gnistrade i kapp med alla skratten som klingade vackert ut i skogen. Tyvärr så tar alla dagar slut för eller senare, så också denna dag. Färden tillbaka till Västerås blev en liten annorlunda väg än vi hade tänkt oss, de hade spärrat av E18, så vi fick oss en härlig tur i ett vackert lanskap. Hejdå sa vi till varandra nere vid stationen.
Stig
Torsdag och vädret var med oss denna dag också. Björnön låg vacker framför oss när vi parkerade bussen vi den norra delen. Stig Karlsson från Arbetsförmedlingen möte upp oss, han var med oss denna förmiddag. Vi gav oss av till den upplogade banan på Mälaren. Alla tyckte att det var härligt att promenera ute på sjön, vi gick ena stunden i tystnad och nästa var olika samtal igång. Efter den härligt uppfriskande promenaden tog vi oss till Bjönögården för en värmande fikastund. En del av deltagarna valde att ta en extra promenad till och vi möte upp dem senare utanför för att lappa i oss en del solsken. Vi verkligen njöt av denna härliga glimt som vi fick av den stundande våren. Det var svårt att sätta sig tillrätta i bussen för färd tillbaka till stationen. Väl framme sa vi hejdå och önskade varandra en härlig helg med en massa värmande sol, och det vill jag önska alla läsare av denna blogg också!