måndag 14 mars 2011

Gunsta grupp 3 vecka 6

7 -11 mars
Marianne
Måndag och vi träffades som vanligt vi Västerås station. Alla kände sig nöjda med helgen som hade varit och hade fått nya krafter inför veckan som skulle komma. Väl framme i stugan dukade alla upp frukosten och vi satte oss ner för att bara mysa ihop oss i köket. En av deltagarna hade med sig stekta nudlar till oss, väldigt gott tyckte alla, stort tack till dig! Efter frukosten tog Marianne med sig alla in i rummet bredvid för att ha samtal. Medans jag satt ute i köket hörde jag hur deltagarna skrattade högt emellanåt och ibland blev det helt knäpptyst. Marianne sa hejdå till oss och vi satte oss i bussen för den vanliga färden tillbaka in till Västerås. När vi var framme sa vi hejdå till varandra och skildes åt.

Magnus Pettersson

Tisdag och denna dag gjorde solen oss sällskap. Vi träffades nere vid stationen i vanlig ordning och Catrin Nilsson från Försäkringskassa möte upp oss, hon och Magnus Pettersson, en av våra skogskonsulter skulle vara tillsammans med oss denna förmiddag. Vårt mål var Strömsholm idag, Magnus hade en föreläsning om Vilt för oss. När han hade berättat om bl.a. jakt, hundar och jägare tog vi oss en promenad för att söka efter spår av olika djurarter. Det blev en intressant runda eftersom vi fann något att se på och Magnus berättade för oss vad det var, det var bl.a. rådjur som hade vandrat förbi och ätit på en del grenar. Vid bussen igen åt vi smörgåsar samt kantarellsoppa till, och efterrätten bestod av en banan var. Vi hade det riktigt mysigt tillsammans med Åsselsta gruppen. Solen gasade från en klarblå himmel och vi passade på att sola oss lite medans vi åt upp maten. Tyvärr så tog denna dag slut också, så vi satte oss tillrätta i bussen och for tillbaka in till Västerås. Vi vill tacka Magnus för en mycket bra föreläsning och tacka för ett gott sällskap av Catrin och hela Åsselsta gruppen!

Catrin

Onsdag och vi samlades nere vid stationen innan det bar av till Gunsta stugan. Frukosten dukades fram och vi satt och pratade och skrattade åt det mesta mellan tuggorna. Idag skulle vi för sista gången ha Meditativ målning tillsammans. Alla hjälptes åt att fixa fram allt som behövdes, kritor, pasteller och block. Lite godsaker kom fram också som vi kunde mumsa på medans vi målade. Musiken hördes på låg volym i bakgrunden när vi satte oss tillrätta för att meditera en liten stund innan kreativiteten satte fart i våra sinnen. När vi hade plockat undan allt för dagen kom vi på att det bara är en och en halv vecka kvar för denna grupp, alla tyckte att det hade gått alldeles för fort. Vi satt tysta en lite stund i våra tankar, analyserade hur det hade varit under dessa veckor och kom till slutsatsen att det är med sorg i hjärtat vi slutar snart. Men att det är med nyfikenhet deltagarna ser framemot praktikdelen av Vägen In. När bussen var framme vid stationen denna dag sa vi hejdå till varandra för denna vecka och önskade varandra en helg fylld med glädje och skratt, detsamma önskar vi Er läsare av denna blogg!