måndag 21 mars 2011

Gunsta grupp 3 vecka 7

14-18 mars
Måndag och det är bara en hel vecka kvar med gruppen. Vi hade en dag tillsammans med Marianne idag. Frukosten dukades upp och vi satt och bara umgicks under tiden vi åt upp allt gott. Det kändes konstigt varje gång någon kom på att nu är det snart slut på Grön Rehab tiden, saknaden efter gruppen kändes stor för alla deltagare. Marianne tog med sig alla in till mysrummet och började sin samtalsterapi. När de var klara åkte vi tillbaka in till Västerås igen för att säga hejdå till varandra.
Glasering hos Gudrun
Tisdag och solen lös på oss från en klarblå himmel och vi insåg att vi har haft tur med vädret varje gång vi ska iväg någonstans. Denna dag var vi till Gudrun för sista gången och på programmet stod det att vi skulle sätta färg på konstverken. Fikat slank ner snabbt eftersom alla ville komma igång med sitt. Under skratt och prat blev det vackra ting som kom fram under penseldragen. Vi njöt av det vackra vädret när vi var klara med våra alster och lite snöbollskrig hann vi med också. Gudrun vinkade av oss när vi for iväg emot Västerås återigen.
Josefinas trädgård
Onsdag och vi mötes upp nere vid stationen i vanlig ordning. Skogsstyrelsen var vårt mål idag och Josefina Sköld, vår stf distriktschef. Hon hade föreläsning för oss ifrån Gunsta samt Åsselsta, det handlade om hennes skogsträdgård. Vi vill tacka dig Josefina för en mycket berikande föreläsning och för att du tog dig tid till alla våra frågor. Många av oss lärde sig nya ting från skogen och naturen den omger sig med. När vi hade tackat för oss satte vi oss i bussen för att färdas ner till stationen igen. På vägen ner dit pratades det om alla nya kunskaper som vi hade fått till oss under denna avslappnade förmiddagen. Väl framme sa vi hejdå till varandra.
Lasse & Stig vid kolmilan
Torsdag och vädergudarna var med oss denna dag också. Efter att vi hade packat in oss i bussen satte vi fart emot Himmeta. Vi skulle få oss en föreläsning om hur människor levde för 100 år sedan ungefär, färden bar av till Kolmilan och Lasse samt hans kompanjon för dagen Stig. Föreläsningen var intressant på många sätt, vi fick ta del av en hel annan värld och vi fick förståelse över hur bra vi har det idag med mycket. Medans Lasse, Stig och deltagarna gick in i kolarkojan för att värma sig grillade jag korvarna som vi skulle äta till lunch. När föreläsningen var slut åt vi gott och drack värmande och deltagarna passade på att fråga frågor till de båda herrarna. Vi vill tacka Er båda för att Ni tog Er tid till att ta emot oss och tack för all kunskap Ni gav oss. Färden hem gick snabbt och när skratten hade klingat ut och bussen var tömd på deltagare for jag tillbaka till Skogsstyrelsen. Jag vill tacka alla deltagare för denna fantastiska vecka och önska Er och läsarna en lugn och harmonisk helg!