måndag 28 mars 2011

Gunsta grupp 3 vecka 8

Marianne
21-25 mars
Måndag och det är sista veckan för deltagarna som är tillsammans med mig just nu. Vi mötes upp vid stationen och färden gick av ut till stugan. Marianne möte upp oss och vi gick in och dukade upp bordet med en riktigt god frukost. Samtalet cirkulerade helt naturligt kring att det är sista veckan och hur alla kände inför det. När det goda hade passerat våra munnar gick alla in med Marianne till mysrummet för att ha deras sista samtalsterapi tillsammans med henne. Marianne sa hejdå till oss och vi satte oss i bussen återigen för avfärd in till Västerås.
Tisdag och vädrets makter var åter med oss, solen sken från en vacker himmel. Denna dag började vi lite tidigare och för till dagens ära hade vi med oss Catrin Nilsson, projektledare för Vägen in. Catrin hade med sig enkäterna som alla deltagarna skulle fylla i för andra gången. Vi åt en mycket god frukost och njöt av varandras sällskap. Enkäterna fylldes i ganska snabbt efter frukosten och vi for in till Västerås och lämnade av Catrin vid Försäkringskassan. Vi andra åkte ner till hamnen och tog oss en skön promenad och efter den fick Kajen ett besök av oss och vi värmde oss i solen med en kopp the. När vi hade värmt upp oss utvändigt och invändigt tog vi hejdå av varandra.
Onsdag och det var avslutningsdag idag för denna grupp. En del av oss träffades nere vid stationen för sista gången och en del var redan på plats vid Sportköket där vi skulle luncha ihop. Vi tog oss en skön promenad ner till Röda torget och njöt av det sköna vädret som naturen bjöd oss på denna dag. Bord sattes ihop för att alla skulle få sitta tillsammans. Maten var helt suverän och vi riktigt njöt av allt runt oss och av varandras sällskap. Skratten och skämten avlöste varandra men sorgsenheten över att Grön Rehab tiden nu var över kändes i lyften. Alla tyckte att tiden hade gott alldeles för fort, de åtta veckorna som alla hade tyckt var lång tid från början var som bortblåst. När vi hade ätit klart tog vi oss en skön promenad, vilket kändes bra efter all mat vi hade ätit. Dagen tog slut alldeles för fort idag enligt alla. Vi sa hejdå till varandra för denna gång men vi visste med oss att vi kommer att träffas återigen under deras resa i Vägen in. Jag vill verkligen tacka alla för denna tid tillsammans med mig och säga att jag är riktigt stolt över att ha fått äran att ta del av Era liv. Er resa kommer att gå bra det är jag helt säkert på, tänk bara på hur mycket Ni har åstadkommit, hur mycket Ni har växt bara under denna korta tid, ta med Er allt det gott och bygg vidare på det och Ni kommer att nå nästa delmål på Er resa. Lycka till med allt!