måndag 28 februari 2011

Gunsta grupp 3 vecka 4

Marianne
21-25 februari
Måndag och halkan har tagit makten över våra vägar. Med snigelfart tog sig bussen fram till stationen idag för att plocka upp deltagarna och med sakta mak tog vi oss ut till Gunsta. Marianne väntade på oss ute vid stugan. Väl inne fick vi i oss värmande dryck och goda smörgåsar. När frukosten var avklarad gick alla deltagarna in i mysrummet för att ha gruppsamtal med varandra. Skratten som klingade gott ifrån gruppen letade sig ut till köket där jag satt och arbetade. Måndagen tog slut och vi satte oss i bussen för färd till Västerås, väl framme sa vi hejdå till varandra.

Tommy

Tisdag och det är gnistrande kallt ute, naturen såg ut som ett vackert vintervykort och vi bara njöt av allt det vackra omkring oss. Denna dag for vi till Sala för att få oss en föreläsning om GPS:n av Tommy Abrahamsson vår skogskonsulent. Vi började med att fika eftersom vi kom lite tidigare än Åsselsta gruppen, som vanligt skrattades det mycket och alla kände sig hemma. När Åsselsta gruppen kom så fikade de först och sen samlades vi i föreläsningsrummet. Tommy gav oss en intressant förmiddag med mycket nytt som vi kan ha nytta av när vi befinner oss i skog och mark. Stort tack för dina kunskaper Tommy. På vägen tillbaka till Västerås njöt vi återigen av den vackra naturen som låg framför oss och bara gassade sig i solskenet, allt gnistrade så härligt och det fick oss att må lite extra bra. Framme i stan sa vi hejdå till varandra.

GPS

Onsdag och kylan har sänkt sig över vår stad, -22 grader visade termometern. Denna dag var tänkt att vi skulle ha inventering av död ved i skogen, men jag tänkte att det inte kommer att gå när kylan biter så hårt i oss. Jag lät gruppen avgöra hur de ville göra och alla fick känna efter hur de själva kände inför denna uppgift. De valde inventeringen trots kylan, så vi for till Björnön och hade en väldigt kall och frusen men rolig inventering av död ved. Några träd hittade vi som låg ner under en hel del snö, vi mätte, använde oss av klaven för att se diametern på trädstammen, markerade trädet i vår GPS, antecknade och fotograferade med en kamera som inte riktigt ville fungera i kylan. För att vi skulle få upp värmen lite innan vi skulle säga hejdå till varandra tog vi oss en sväng förbi en second hand butik, när värmen återigen hade erövrat våra kroppar for vi iväg för att säga hejdå till varandra.

Meditativ målning

Torsdag och denna dag var vi i stugan hela förmiddagen. Vi boade in oss i mysrummet på en gång när vi kom fram. Bordet dukades upp med frukost samt en del godsaker som skulle förgylla vår dag ihop. När vi hade fått i oss allt gott dukade vi om bordet med kritor och block istället, för denna morgon skulle vi ha meditativ målning. Musiken hördes i lugna toner bakom oss när vi motade bort alla stress som fanns inom oss och startade vår kreativa sida, blocken fylldes med toner av olika färger. Ingen konstnärlig ådra behövs för denna uppgift, bara kunna hålla i en krita och kladda ner färg på det tomma pappret. När vi var klara kände alla sig lugna och sköna inombords. Vi städade upp i stugan inför helgen och satte oss sen i bussen för färd in till Västerås, väl framme sa vi hejdå till varandra. Jag önskar Er alla, deltagare och läsare, en skön helg med värme och kärlek!