torsdag 10 februari 2011

Gunsta grupp 3 vecka 2

7-11 februari
Måndag morgon och hela gruppen sken som sola i Karlstad. Färden gick snabbt ut till stugan och frukosten hamnade på bordet, vilket var bra för det kurrade rejält i magen denna vackra morgon. Marianne tog hand om gruppen efter att vi hade ätit klart. När samtalen var klara i mysrummet gav vi oss av mot stan återigen. Skratten och pratet kändes skönt att lyssna till, det kändes som alla hade känt varandra länge och väl. Denna dag kom vi alldeles för fort in till stationen, färden kunde ha fortsatt ett tag till. Men vi ses imorgon igen!

Karta & kompass

Tisdag och solen värmde gott ifrån den vackra blåa himmelen. Idag hade vi karta och kompass på schemat, Stig Karlsson, vår arbetsförmedlare, var med oss denna dag och vi tog del av hans kunskaper. Vi var först i stugan och gick igenom all teori och åt frukost, efteråt for vi iväg ner till hamnen för att se om vi hade förstått allt vi fått kunskap om. Det vackra vädret gjorde att vi myste bara av att vara ute i den vackra naturen. Kompassen visade oss rätt och vi fick oss en skön promenad, lite halt var det men vi klarade oss ifrån att halka omkull. Sen får vi inte glömma att vi denna dag hade sällskap av en hund, Alma, hon hade åkt lokalbuss med sin husse för första gången. Vi är tacksamma över att ha fått träffa en så glad själ, busig och härlig. När promenaden var klar sa vi hejdå till varandra för denna dag.

Alma

Onsdag och solen värmde oss också idag från en klarblå himmel. Efter att vi alla hade satt oss till rätta i bussen for vi iväg till Norrberga och Gudrun för att ha keramik. När vi var framme hälsades vi varmt välkomna av Gudrun och hon lotsade oss in i sin lilla ateljé. Det var varmt och gott där inne och vi började med att fika innan vi skulle sätta igång med den kreativa delen av dagen. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Fikat dukades bort och leran togs fram. Denna gång skulle vi försöka få till en groda, det blev många skratt på vägen, många skämt som avlöste varandra under tiden vi arbetade. Ibland blev det helt knäpptyst eftersom alla koncentrerade sig på sin kreativitet. Vi var riktigt nöjda med våra alster. Efteråt stod vi ute i solen ett tag innan vi återigen satte oss i bussen för färd in till Västerås.

Keramik
Jag säger hejdå för denna vecka eftersom jag kommer att vara på föreläsning hela morgondagen och Ni kommer att ha skogskonsulent Erik Häggkvist med Er hela torsdagen. Ta hand om Er och gör något gott för Er själva i helgen så ses vi igen på måndag morgon!