måndag 21 februari 2011

Gunsta grupp 3 vecka 3

14-18 februari
Måndag och solen sken vackert från en klarblå himmel. Vi samlades nere på stationen och färden bar snart av till Gunsta. Marianne stod och väntade på oss när vi kom fram. Den här dagen gjorde vi lite annorlunda än vi brukar göra, alla tog med sig sin frukost in till mysrummet och satte sig till rätta i sofforna. Det var varmast där inne och alla kunde vira in sig i mysiga filtar. Efter att Marianne var klar med samtalen gav vi oss av in till stan för att säga hejdå till varandra för denna dag.

Keramikalster

Tisdag och vädrets makter var med oss idag också, solen sken från en molnfri himmel och vi bara njöt av den vackra naturen. Efter att alla hade satt sig till rätta i bussen gav vi oss iväg till Gudrun och keramiken. Väl framme tog vi oss en välbehövlig fikastund. Denna dag skulle vi kavla leran och forma den till rosor, men det blev mycket annat än rosor. Kreativiteten var hög denna dag, fantasin flödade. Vi skrattade emellanåt så mycket att nästan tårarna rann ner för våra kinder, skämten avlöste varandra om kreationerna som vi tillverkade. När vi var klara för dagen satte vi oss i bussen för färd till Västerås återigen. Vi sa hejdå till varandra vid stationen.

Grillning

Onsdagen blev lite annorlunda än vi hade tänkt oss, meningen var att vi skulle inventera död ved men eftersom många hade varit sjuka och det var -14 grader ute så valde vi att stanna inne i stugan. Vi tog fram massor av färgglada kritor, pastellfärger och block att färglägga. Meditativmålning stod istället på schemat. Musiken spelades stillsamt i bakgrunden, vi slappnade av och fann en lugn plats inom oss innan vi satte fart med vår fantasi. Det bästa med sådana här stunder är att alla bara får vara i sin egen lilla värld, skapa och få känna in hur man själv mår och få ner det på papper. Efteråt kände alla sig härligt lugna inombords, all stress var som bortblåst. Bussen väntade på oss utanför och vi åkte tillbaka till station för att säga hejdå till varandra.
Torsdag och jag hade lyckats blanda ihop dagarna när det gällde kolmilan, men det gjorde inget eftersom vi fick oss en underbar dag på Björnön istället. Vi promenerade i det vackra vädret och kände hur skogen och naturen lugnade oss inombords. Vid grillplatsen gjorde vi en härlig lägereld, alla kändes sig delaktiga och vi hade roligt tillsammans. Korvarna grillades och vi åt gott. Några av oss sjöng lite, andra berättade roliga historier och vi hade de så gott trots att kylan bet oss i kinderna. Vi skrattade så att det hördes lång väg bort, men det tyckte vi inte gjorde något eftersom skrattet förlänger livet och utsöndrar massa goda ting i kropp och själ. Skogen och fåglarna välkomnade oss varmt, vi lärde oss av Marianne att fåglarna just nu sjunger in våren och vi lyssnade och drömde oss bort ett tag till sommaren. Tyvärr så tog denna dag slut alldeles för fort. Vi återvände till stan och sa hejdå. Tack alla för en underbar dag i livet och jag önskar Er alla, deltagare och läsare, en fantastisk helg med en massa goda ting!