söndag 6 februari 2011

Gunsta grupp 3 vecka 1


Catrin
 31 januari - 4 februari
Varmt välkomna till Grön Rehab och de åtta veckorna som vi kommer att umgås med varandra! Första dagen är alltid lite speciell, färden till stugan kan kännas lång när man inte känner varandra och man sitter i en trång liten buss. När vi kom fram till stugan satte alla igång på en gång och hjälpte till med att duka fram frukosten. En deltagare som var med i Gunstas första grupp kom förbi för att berätta om hur hon hade upplevt tiden i Grön Rehab samt under sin praktiktid. Det blev ett uppskattat besök. Stort tack för att du tog dig tid till att komma hit till oss igen, du är välkommen tillbaka. Efter att var och en i gruppen hade presenterat sig själv satte vi oss och pratade om lite av varje. Jag såg att det inte kommer att ta lång tid innan denna grupp har funnit varandra, alla hade en härlig värme som gav gruppen en skön trygghet. Färden ner till stationen gick fort och vi sa hejdå till varandra och på återseende imorgon.
Stig
Onsdag och dagen då alla enkäter ska fyllas i, inte lätt men så bra för forskningen. Vi möttes vid stationen och färden bar av till stugan. Frukosten hann dukas fram innan Catrin Nilsson, projektledare, och Stig Karlsson, arbetsförmedlare, kom till oss denna dag. Innan gruppen började svara på alla frågorna åt vi upp den goda frukosten och pratade om allt möjligt som är viktigt i livet. Enkäterna tog över alla sinnena och tystnaden la sig i stugan. När alla frågorna var besvarade och enkäterna lagda åt sidan tog alla en välbehövlig paus. Färden till stationen var en skön resa, nu hade blygheten släppt helt för alla och det pratades och skrattades hela vägen in till stan. Jag gillar känslan som kommer när alla hittar sina platser och känner sig varmt välkomna in i gruppen. När vi nådde stationen sa vi hejdå till varandra.

Marianne

Torsdag och denna dag är helt och hållet Mariannes. Vi åt en lång frukost innan alla satte sig till rätta inne i mysrummet för att ha sin första samtalsstund i grupp. Jag hörde hur det pratades och ibland skrattades inne ifrån rummet. Vid pausen kom gruppen in till mig i köket för att hämta lite gott fika innan de fortsatte en stund till. Marianne sa hejdå till oss och vi for iväg tillbaka in till Västerås för att säga hejdå och önska varandra en skön helg med en massa god sömn och vila.

Fika
Önskar Er alla som läser denna blogg en härlig helg med värmande sol och något gott för Er själ och kropp!