måndag 31 januari 2011

Gunsta grupp 2 vecka 8


Karlsgatan 2
 24-28 januari
Måndag och det är sista veckan, åtta veckor har gått fort. Vi samlades återigen vid stationen och färden gick till stugan och Marianne. Frukosten denna dag intogs under tiden gruppen hade gruppsamtal. Dagen kändes speciell eftersom det var sista dagen deltagarna hade den tillsammans med Marianne. Jag hörde att de pratades och att det skrattades inne ifrån mysrummet. När de var klara satte vi oss i bussen för färd emot Västerås igen. I bussen pratades det om framtiden och hur den såg ut för alla. Den positiva andan som befann sig i bussen kändes skön. När vi nåde stationen sa vi hejdå till varandra.

Vinterblek sol

Tisdag och denna vackra dag hade vi besök av Catrin Nilsson, projektledare, och Stig Karlsson, arbetsförmedlare. De kom till oss för att få sina enkäter ifyllda. Vi fikade först innan alla gav sig i kast med frågeställningarna. Deltagarna tyckte att det gick mycket fortare att svara på frågorna denna gång. När allt var klart satte vi oss till rätta i bussen för en avfärd till Västerås. Alla pratade och skrattade, stämningen var hög, men alla hade en liten sorg i sitt hjärta. Vi sa hejdå till varandra vid stationen.
Onsdag, ingen ville att denna dag skulle komma så snabbt. Sista dagen med gänget, i gruppen med Grön Rehab. Vi ville göra något som vi skulle minnas ett tag framöver, så vi hamnade på Karlsg2. Konstmuseum och Länsmuseum fick finbesök av oss, vi strosade runt, kanske var inte konstverken direkt något för oss men vi gjorde det roligt genom att använda oss av vår egna lilla humor. Vi såg dåtid med nutid, Västerås och dess befolkning genom olika tider, det var intressant. Efteråt tog vi oss en fika, vi pratade om livet, bokade nya fika tider, pratade minnen, skrattade och mådde gott. Men det vi inte ville skulle komma kom i varje fall, det var dags att säga hejdå till varandra för denna gång. Jag önskar Er alla lycka till med Er framtid, jag vet att Ni kommer att lyckas eftersom Ni besitter en sådan enorm inre styrka och envishet. Må väl och ta hand om Er, vi ses snart igen!