måndag 24 januari 2011

Gunsta grupp 2 vecka 7

Marianne
17-21 januari
Måndag och vädret är riktigt vårlikt, takdroppen hörs när det tystnar kring frukostbordet en liten stund. Snön har smält bort helt på visa ställen men på en del platser är det is kvar med en rejäl halka som följd. Runt bordet pratas det om olika minnen man har om sitt liv, alla byter erfarenheter med varandra. Vi åt tårta idag eftersom en av deltagarna fyllde år förra veckan, men egentligen firade vi alla kring bordet, för förr eller senare fyller någon av oss år under året, så GRATTIS åt oss ALLA! Marianne hade sin dag idag, så gruppen samlades inne i mysrummet. När deltagarna var klara åkte vi tillbaka till stationen och sa hejdå för denna dag.
Tisdag och det milda vädret höll i sig, nu kunde man se gräset på vissa ställen, vårkänslorna tittade fram lite för oss alla. Idag så var vi ute på en liten tur och såg oss omkring i Skultuna samt i Västerås. Vi njöt av vår vackra stad och av varandras sällskap. När vi hade farit runt så tog vi oss en rundtur inomhus och satte oss ner och fikade en stund i stillhet innan vi for tillbaka ner till stationen återigen.
Åsby trädgård
Onsdag och vi träffade varandra som vanligt nere vid stationen. Idag var vi alla lite spralliga av oss när vi träffades, det var en härlig känsla i luften, vårkänslan lurade runt hörnet när solen tittade fram och lyste på oss. Vi hade blivit bjudna hem till en av deltagarna för att ha meditativ målning och alla var nyfikna på det hela. Väl framme åkte papper, kritor och pasteller fram på bordet. Musiken hördes tyst i bakgrunden och vi mediterade en kort stund innan vi satte fart på kreativiteten. Pastellfärgerna gav vackra toner på pappret som vi hade framför oss, alla var upptagna av sin egen inre kraft. När vi var klara hade vi en skön stund tillsammans med våra alster, vackra och färgglada. De flesta var förbluffade över att de hade kunnat åstadkomma så fina ting, de trodde inte att de ens kunde rita en streckgubbe, men så fel de hade. Hela gruppen var nöjd med vår stund i färgernas värld.
Efteråt var vi till Sportköket och åt en mycket god lunch tillsammans. Vi hade en fin morgon som gav många skratt och minnen för livet. Stationen kallade till sist på oss och vi återvände dit för att säga hejdå för denna dag.

Vattenfall
Torsdag och denna dag var så vacker, med sin blåa himmel och vackra sol som sken och värmde oss och gjorde oss lyckliga inombords bara genom att finnas till. Idag var vi till Gudrun först för att hämta deltagarnas kreativa ting och för att säga hejdå för denna gång.
När vi hade satt oss i bussen igen for vi till Åsby för att se vad de hade att erbjuda oss denna dag. Vi vandrade omkring och drömde oss bort i ett par timmar i denna oas av härliga ting och en hel massa vackra växter. Efter en stund blev vi hungriga och tog oss en välbehövlig fika. Där satt vi och njöt av alla intrycken vi hade fått och vi njöt av varandras sällskap. Denna dag var vi tyvärr tvungna att tacka av två av deltagarna, de var deras sista vecka tillsammans med oss. Vi önskar Er lycka till på Er väg genom livet, jag kan lova att högskolestudierna kommer att gå bra, styrkan och envisheten finns där inne i kropp och själ. Jag önskar Er alla en underbar helg med en massa kärlek och värme!