söndag 16 januari 2011

Gunsta grupp 2 vecka 6

10 -14 januari 2011

Brasa
Tisdag och det är nytt år, det betyder nya möjligheter för Grön Rehab och deltagarna. Vi samlades återigen nere vid tågstationen, det var härligt att ses igen efter juluppehållet. Bussen fylldes med glada deltagare som hade nära till skratt. Väl framme vid stugan dukade alla fram frukosten. Vi satte oss nere och bara umgicks denna fantastiska förmiddag. Det berättades om vad som hade hänt under ledigheten, hur mycket Grön Rehab hade påverkat deltagarna på ett mycket positivt sätt, att grunden till en lång vänskap hade lagts under denna tid och det planerades möten efter dessa åtta veckor. Efter den trevliga frukosten åkte vi vidare till ett större varuhus för att förse vår buss med nya kassar att ha ting i. När vi hade tagit vår promenad åkte vi ner till stationen för att säga hejdå för denna dag.

Håkan Kling
Onsdag och vi for till Sala denna dag, vädret var inte riktigt med oss, det var moddigt och det snöade. Bilar och lastbilar hade kört av vägen, så det tog lite längre tid att ta sig till och från Sala denna gång.  Håkan Kling vår skogskonsult som skulle ha föreläsning om biotopskogen väntade på oss när vi väl kom fram. Strax efter kom Västmanlands Nyheter och journalisten Cecilia Eriksson som skulle vara med oss under denna förmiddag. Vi vill passa på att tacka dig Cecilia för en trevlig stund i ditt sällskap. Åsselsta gruppen slöt sig samman med oss lite senare. Håkan gav oss kunskaper om biotopskogen i Gruvbyn, tack för en intressant och lärorikt förmiddag. Gunsta gruppen vill tacka Åsselsta för ett trevligt sällskap och vi ser framemot att träffa Er igen nästa vecka. Vägen hem var en guppig och hal sådan, men vi kom hem helskinnade och tackade för denna dag.
 Här kan ni läsa artikeln!

Biotopskyddet Gruvbyn
 Torsdag och det var Mariannes dag idag. Vi samlade oss kring köksbordet och åt frukost samt samtalade om livet i allmänhet. De flesta känner av att det snart är slut på dessa åtta veckorna och att det har gått alldeles för fort. Vi sitter tysta en stund och funderar över tiden som har gått. Snart är skrattet igång igen och allt känns så mycket lättare när alla inser att vi kommer att hålla kontakten även efter dessa åtta veckor. Marianne tar över och de ger sig in i mysrummet. Efteråt sätter vi oss i bussen och åker tillbaka till stationen.

Skultuna mässingsbruk
Fredag och det känns ovanligt att vi samlas denna dag, vi brukar ju vara lediga. Färden bar av till Skultuna Mässingsbruk och alla hade sina egna förväntningar. Som tur var hade vi som inte hade varit där tidigare flera erfarna guider som visade oss runt i de tre huset som fanns där. Mycket att se och drömma om. Efteråt tog vi oss en fikastund och bara satt och pratade om livet och Grön Rehab.  I bussen var det mycket skratt och prat så färden hem tog inte så lång tid. Vid stationen sa vi hejdå till varandra och önskade alla en trevlig helg med en massa lugn och frid för själen. Jag önskar också alla som läser denna blogg en fridfull helg med en massa gott för kropp och själ!