måndag 3 januari 2011

Gunsta grupp 2 vecka 5

Vinter
20-24 december
Måndag och nu har farbror Frost tagit tag i oss rejält, om man nu tror på honom och tomten. Tappra gänget stod och väntade på bussen som skulle föra dem till stugan för en stunds gemenskap. Frukosten denna morgon smakade extra gott när vi kom in från kylan, teet och kaffet värmde oss inifrån och ut. Det var en sådan där dag som man bara ville kura ihop sig och bara mysa. Marianne tog med sig gruppen in till mysrummet och de startade upp med sitt gruppsamtal. Efteråt sa vi hejdå till Marianne och önskade henne God Jul och ett Gott Nytt År eftersom det var sista gången för i år. Vi alla satte oss i bussen och for ner till stan igen för att säga hejdå till varandra.

Josefinas trädgård

Tisdag och kylan biter sig fast i våra kinder, men vi njuter av att det är en riktig vinter inför julen. Vi passar på och stannar till nere vid hamnen för att se solen. Det var så vackert att se den lysa upp himmelen alldeles rosa-röd, vi bara satt och njöt en stund av den vackra naturen som visade sig för oss.

Vintersol

Denna dag hade vi äran att ha vår skogskonsult Josefina Sköld som föreläsare, hon skulle prata om sin härliga skogsträdgård. Vi hade också tur att få sällskap av Åsselsta gruppen vilket var trevligt. När Josefina började prata om sin skogsträdgård satt alla och insöp hennes kunskaper. Korv med bröd bjöd Gret-Lis oss alla på vilket vi tackar så mycket för, gott var det enligt sällskapet. Magen fylld med godsaker satte vi oss i bussen igen för att fara ner till stationen för ett hejdå.

Korvdags!

Onsdag och sista dagen innan jullovet börjar. Om det har varit kallt i veckan så var det inget emot vad det var idag, -26! Men inget, inget stoppar deltagarna att träffas en sista gång. Vi satte fart emot stugan med bullpåsarna i högsta hugg, nu skulle vi fika och ha de mysigt. När vi väl landade på Gunsta åkte kaffe och te fram. Block och penna likaså, sen satte vi ner på pränt vad deltagarna har tyckt har varit bra med Grön Rehab och inventeringarna i skogen. Alla tyckte att skogen har varit mer positiv än de hade trott det skulle vara, kunskaperna som de har fått om inventeringen har varit intressant och givande. Efteråt pratar vi om allt möjligt. Stig vår arbetsförmedlare tittade förbi för att umgås en liten stund innan julstöket skulle ta vid i varje hem. När vi satt i bussen för färd ner mot stan skrattades det högt och alla pratade glatt på, vi önskade alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År innan vi skildes åt.
Jag önskar Er Alla en skön jul med mycket frid i själen och en önskan om ett år fylld med goda ting till Er alla, deltagare och läsare av denna blogg!