måndag 20 december 2010

Gunsta grupp 2 vecka 4

13-17 december
Måndagsfika
Måndag, naturen var vacker idag men blåsten gjorde att det var kallt ute. Vi samlades vid stationen och körde bussen vidare till stugan. Väl framme möttes vi upp av Marianne och en deltagare. Frukostbordet dukades denna morgon med lussebullar som Marianne hade bakat åt oss samt pepparkakor som en av deltagarna hade gjort. Det samtalades om hur vi tyckte Lucia skulle firas och hur traditionerna såg ut hos de olika familjerna. Marianne och deltagarna gick iväg till mysrummet lite senare för att ha sina samtal i grupp. När de var klara för dagen sa vi hejdå till varandra vi stationen.

GPS

Tisdag och vädret är med oss denna dag när vi ska ut till Sala. Vi möts upp av Åsselsta gruppen vid Västerås station och efter det for vi iväg. Skogskonsulten Tommy Abrahamsson är vår föreläsare idag. När grupperna hade satt sig i föreläsningsrummet och Tommy satte igång och berättade för alla om navigatorn började jag och Gret-Lis att duka upp fikat. Dagen till ära hade vi ordnat med lite godsaker åt grupperna samt Tommy, de verkade uppskatta det hela när det var dags att ta paus. Tommy tog sen ut oss för att vi skulle få en bättre inblick i satelliternas värld och alla var verkligen intresserade av vad han lärde ut åt oss. Vi vill tacka Tommy för all nyttig info vi fick denna dag och tacka för ett trevligt sällskap av Åsselsta gruppen. När vi var klara for vi hem från Sala och Skogsstyrelsen, snart var vi återigen i Västerås för att säga hejdå till varandra.

Död ved

Onsdag och idag var det inventering av död ved ute vid Björnön. Trots att det var kallt och mycket snö var tjejerna på topphumör, inventeringen gick som en dans för dem. Träden mäts på höjden, liggande och det blev mätning av omkretsen, koll på vad det var för sorts träd och inte att glömma märkning av vart träden var på GPS:n. När vi var klara satte vi oss i bussen för att fara till IKEA för att inhandla korv med bröd. Det blev mer än mat som inhandlades, men alla tyckte att det var en bra övning att få vara bland en hel del människor. Många har varit hemma länge för sig själva så det är skönt att få komma ut bland folk igen, sakta men säkert. Efter många skratt så lämnade vi Hälla bakom oss och for ner mot centrum igen för att säga hejdå till varandra.
Torsdag och det snöar ganska så mycket denna morgon. Vid stationen står gruppen och väntar på mig när jag kommer med bussen. Resan bär denna morgon av till Björnön för en ny inventering av död ved. Marianne kom också och vi började traska in i skogen.  Snöfallet började avta och det blev lättare att ta sig ut till skogen när man såg något och inte bara hade stora snöflingor i ögonen. Gruppen hittade en hel del död ved som de kunde inventera. Efteråt satt vi oss tillrätta i bussen och for iväg till en av deltagarna för att få i oss något värmande. Väl framme blev vi bjudna på en otroligt god fika och ett gott sällskap, tack till dig för att du orkade ha oss alla hos dig! När vi kom tillbaka till stationen kände vi oss trötta och belåtna efter en kall men skön morgon tillsammans. Vi önskade varandra en varm och härlig helg  med en massa gott.