söndag 20 november 2011

Gunsta grupp 6 vecka 5

14-18 november
Tisdagsmorgonen började lite gråkall och mulet när bussen åkte mot Gunsta och dess fina varma stuga. Det passade därför bra med en lång frukost med diverse småprat av blandad kompott innan det var dags för en nypa frisk luft i skogen. Längs vägen hittade vi blodriska, en riktig delikatess, men tyvärr alldeles för sent för säsongen för att kunna vara ätlig. Några trattkantareller fylldes i alla fall inuti ett par mössor. Utmed skogsvägen fann vi dessutom spår av älg, dock inte synliga för oss denna gång.
På onsdagen fick grupperna träffa två av Skogsstyrelsens mycket kompetenta skogsskonsulenter. Lars Gullberg (som fick agera vikarie för mig) och Håkan Kling som höll föredrag om biotoper. Tillsammans med Gret-Lis KAK-grupp fick deltagarna inta en härlig frukost i Åsselstastugans kök och vind. Under tiden som Håkan pratade sprakade veden i kaminen. Deltagarna hann dessutom med ett besök i Astrids Skog, ett biotopsskydd ett par kilometer ifrån stugan. Här fick de bekanta sig med diverse mossor, lavar etc…innan det var dags för hemfärd.
Med solen starkt skinande på himlen gick torsdagens färd mot Strömsholm. Tanken var, att vi både skulle besöka stall och slottspark. Men Strömsholms ridcentrum tog all vår tid i besittning. Vackra ståtliga ridhästar förgyllde såväl ridhus som stall och vi kunde konstatera att Strömsholm verkligen är hästarnas ”stad”.
Fredagen hade ett gråtungt skimmer över himlen.   Vad passade då bättre än att få sitta inne i värmen och samtalet kring temat känslor tillsammans med Camilla. Så var även denna vecka slut. Men vi syns igen på tisdag!