fredag 11 november 2011

Gunsta grupp 6 vecka 4

7-11 november
Tisdagen bjöd på ett gråmulet väder och då passade det extra bra med en ”bara vara dag” ute i Gunsta tillsammans med gruppens jobbcoach Jean Bachiri. En lång frukost intogs tillsammans med en massa småprat om ditt och datt, men mestadels om mat i alla dess konstellationer.  Som arbetsledare är det då lätt att bli smått hungrigJ. När alla fått äta sig mätta, passade deltagarna på att fråga ut Jean om framtida praktik och boka in ett varsitt möte, med honom. Lite mera småprat blev det innan det var dags att rikta bussen mot Västeråsstation.
På onsdagen tog bussen en annan riktning, nämligen mot Rytternestugan. Genom Tidö-Lindös snirkliga vägar fick deltagarna njuta av vacker landsbygd och en trivsam stuga. Som vanligt, dukades det fram frukost och vi tog god tid på oss att sitta och prata samt bekanta oss med stugmiljön, innan vi åkte vidare mot Majholmens biotoppskydd. Efter lite  trixande med ”bussparkering”  tog vi oss i kast med de verktyg som används då man inventerar ”död ved”. Deltagarna fann en rad ovanliga arter som ingen kunde namnet på eller som helt enkelt fick ett passande namn, såsom trampolinsvamp. Detta låter kanske en aning konstifikt och egendomligt, kring vad detta ska vara bra för?  Men en sak är i varje fall säkert- Det leder i alla fall till en massa välbehövligt skratt och frigörande av endorfiner. Härligt!!
Torsdagens tur gick mot Munktorp och gruppens andra tillfälle hos Gudrun och hennes keramikverkstad. Denna gång fick vi prova på att kavla och det gjordes magnifika lyktor, dörrskyltar, väggprydnader, men också en fågel och några små tomtar. Hos Gudrun blir det många tillfällen till skratt blandat med koncentrerad tystnad emedan alla kreerar sina konstverk. Innan bussen tog oss åter mot Västerås, fick vi hälsa på Gudruns hund Atlas och dennes svarta pudelkompis. Så söta så söta.
Fredagen var lite grådisig men fortfarande stod temperaturmätaren på några plusgrader. Dagen innehöll som seden brukar, Camilla´s dag. Denna dag var temat Kognitiv teori.
Ha en bra helg, vi syns på tisdag! Anna-Lena