torsdag 3 november 2011

Gunsta grupp 6 vecka 2

24-28 november

Tisdagen bestod av mulet väder med lite duggregn när bussen färdades mot Gunsta. Efter lite frukost så fortsatte vi färden mot Sätra Brunn. Några av deltagarna kände väl till platsen medan några andra aldrig hade sett Sätra brunns vackra omgivning, bestående av ett otal gamla byggnader och vacker park. I sakta mak promenerade vi, samtidigt som vi passade på att bekanta oss med varandra och njuta av miljön.

På onsdagen fick Gunsta och Rytternegruppen möjlighet att plocka svamp tillsammans med Skogsstyrelsens svampexpert Josefina och Gunstas jobbcoach Jean. Det gick fort och lätt att fylla mullepåsarna med trattkantareller. Dock var det en aning för sent på säsongen för att hitta andra delikatesser inom svampfamiljen. Men Josefina kompenserade det genom att hålla en för deltagarna intressant föreläsning om ätliga respektive oätliga svampar. Dagen avslutades med att deltagarna bjöds på smörstekta kantareller, kantarellsoppa och äppelsoppa innan färden åter gick mot Västerås.

Så var det då dags för det skapande inslaget inom ”Grön Rehab”, nämligen Gudrun´s Keramik.
Efter lite småprat och fika fick deltagarna en varsin lerklump i ett försök att skapa fram en groda. Med mycket skratt bildades så till sist väldigt fina och ståtliga grodor. Deltagarna kände sig över förväntan nöjda med dagen och skulle nog gärna ha velat hålla på ett tag till.

Fredagen var Camilla´s dag ute i Gunsta. Camilla är gruppens samtalsterapeut på kognitiv grund och la denna för gruppen första gång, upp riktlinjer för de kommande gruppsamtalen.
Efter det så var det dags att bege sig hem mot Västerås.

Vi syns på tisdag, då vi får prova på GPS.