söndag 18 september 2011

Gunsta grupp 5 vecka 4

12-16 september
Med varning om stormen Katia på besök i Västmanland gick färden för alla tre Grön Rehab-grupperna mot Kolmilan i Himmeta, någon mil utanför Köping. Längs vägen vajade trädtopparna stormigt och alla tänkte nog, hur det skulle gå att vara ute en dag som denna. Väl framme i Himmeta skogen inföll sig lugnet. Regnet avtog och blåsten försvann mellan skogens täta trädtoppar. Kolmilans initiativtagare Lars Gunnarsson guidade och berättade för oss med stor entusiasm om dess historia och hur kolmilans arbetare hade det ute i skogarna. Åsselsta gruppens kursledare Gret-Lis tände upp en eld och gräddade kolbullar till alla. Några tyckte inte om det medan andra tyckte det smakade bra.
Onsdagen bestod av att påbörja dagen ute i Gunsta med att inta en god frukost. Efter det tog vi bussen till Sätra Brunn utanför Sala, för att njuta av dess vackra omgivning. I strålande höstsol och i maklig promenadtakt betraktade vi Sätra Brunns gamla byggnader, kyrka, perenner och många vackra ståtliga träd. Trötta men nöjda begav vi oss sedan åter till Västerås Centralstation.
På torsdagen var det dags för gruppens andra besök hos Gudrun´s Keramik. Efter lite fika fick alla varsin lerklump att forma med hjälp av kavel. Leran formades till skålar, eternellvaser, askkopp, blommor under prat och skratt.
I solskenet avslutades så gruppens sista dag för veckan med samtal tillsammans med Camilla.
Vi syns på tisdag i Josefinas trädgård!