söndag 11 september 2011

Gunsta grupp 5 vecka 3

5-9 september
Gruppens tredje vecka var händelserik. Tillsammans med skogskonsulenten Tommy fick Gunsta ”prova på” GPS ute i det natursköna Asköviken. Med en skräckblandat förtjusning fick deltagarna promenera genom en hästhage. Vackra ston med ännu vackrare föl, var nyfikna på om inte någon av oss hade något gott i fickan. Till sist gav hästarna upp och vi fick koncentrera oss på GPS:en och dess möjligheter. En värmande sopplunch smakade sedan mycket gott i trötta, men nöjda kroppar och huvuden.
På torsdagen gick färden mot Sala Silvergruva. Vid gruvbyn mötte skogskonsulent Håkan upp och visade Gunstagruppen och Köping-Arboga-Kungsör-gruppen, en närliggande, vacker och innehållsrik. Bland ett rikt antal lövträd och torpgrunder fick vi veta vad en biotop är och varför de behövs för framtiden.
Efter denna genomgång var deltagarna mycket hungriga och lät sig väl smaka av grillad Cevapcicci och wokade grönsaker. De deltagare som ville fick sedan gå ner i Silvergruvans 60 meters djup. Efter ett otal trappor ner, kyla, mörker, vacker sång av professionell guidning och hissfärd tillbaka upp till ovanjord var deltagarna trötta men väldigt nöjda med ”sitt äventyr” . På vägen tillbaka mot Västerås var alla deltagarna överens om att det hade varit en givande och intressant dag som gått mycket fort.
Veckan avslutades med ett givande gruppsamtal med Camilla.
Ha en skön helg!