måndag 5 september 2011

Gunsta grupp 5 vecka 2

30 augusti- 2 september
På tisdagen med varmt i luften men med lite mulet väder så var det då dags igen för en dag på Grön Rehab. Framme vid Gunsta dukades frukosten fram som intogs tillsammans med lite småprat. Sedan klev alla in i bussen och åkte upp på gårdens tillhörande skogsväg. Tre ”hökar” flög med en bit längs färden och vi kom dem riktigt nära innan de tog en annan flygriktning. Framme vid skogen njöt vi av sjöns spegelblanka vatten och det lugn som fanns runtomkring. Anna-Lena ”försökte ” sig på att kasta ”macka” vilket visade sig inte var så lätt. Då alla kände sig nöjda av naturens stillhet gick resan hemåt mot Västerås station.
Inom Grön Rehab får deltagarna möjlighet att pröva på skapande verksamhet, så torsdagens resa gick till Gudrun´s keramik verkstad i Munktorp. Med en värmande och härlig sol intog vi morgonfikat i Gudruns trädgård för att därefter försöka göra en varsin groda av lera. Med mycket skratt och en tålmodig Gudrun fick alla ihop något som i alla fall liknade ett groddjur. Innan hemfärden mot Västerås fick deltagarna möjlighet att bekanta sig med Gudruns söta hund ”Atlas ”. Glada och lite trötta åkte vi sedan hemåt.
Veckan avslutades med att deltagarna fick visa en personlig värdesak i samtalet med Camilla och varför dessa hade fått en speciell betydelse för dem.
Ha en bra helg!