måndag 11 april 2011

Gunsta grupp 4 vecka 2

4-8 april
Måndag morgon och vädret var lite mulet denna morgon men vad gjorde det när gänget som väntade på mig såg glada ut. Väl inne i bussen satte vi fart emot stugan och resten av gänget. Marianne kom strax efter oss och denna morgon gjorde vi lite annorlunda än vi brukar göra, deltagarna startade direkt med gruppsamtalen och vi åt frukosten lite senare istället. Jag dukade upp och kokade vatten samt kaffe medans gruppen satt och diskuterade olika händelser ur livet. När det blev paus satte vi oss ner och åt lite, alla var nöjda med den senare frukosten. Efter ytterligare en och en halvtimme sa Marianne hejdå till oss och vi satte oss i bussen för färd in till stationen, väl framme sa vi hejdå till varandra.
Tisdag och vädergudarna verkar inte vara riktigt med oss just nu, men vi slapp regnet i varje fall och det är vi tacksamma över. Idag var vi ute på Björnön hela förmiddagen och hade karta och kompass. Vi fick sällskap av Stig Karlsson från Arbetsförmedlingen och eftersom han är duktigt på kompasset tog vi hjälp av honom när vi hade lite grupparbeten. När vi alla hade fått grundkunskaperna och fått prova på lite av dagens övningar tog vi oss en skön promenad i skogen. Denna dag valde vi 2,5 km och det var precis lagom eftersom vädret som sagt inte direkt var med oss. Vi värmde oss med lite thé och kaffe innan vi lite frusna om näsan satte vi oss tillrätta i bussen och for tillbaka till stationen för att säga hejdå till varandra.
Onsdag och idag var vi hos Gudrun. Vi samlades vid stationen och for iväg som en liten karavan till Norrberga och keramik stunden. När vi hade hälsat på Gudrun och satt oss tillrätta vid borden började vi med en lite kaffe och the. Alla ville sätta fart med sin kreativitet så när leran for fram satte alla fart med att skapa fram olika konstverk. Ena stunden pratades det för fullt och i nästa var det knäpptyst, precis som det ska vara när man skapar något ifrån sitt inre. Deltagarna tyckte att tiden bara rann iväg denna förmiddag och så är det ofta när man har det roligt. Det var bara att sätta sig i bussen och fara tillbaka in till Västerås och stationen för att säga hejdå.
Torsdag och vädret var inte perfekt men vi for ut till Björnön idag för att ta oss en skön promenad i lugn takt. Vi hade sällskap av Marianne när vi gick vår runda på 2,5 km, en av deltagarna var duktig och sprang, vi andra var stolta över henne och hennes otroliga energi. Alla njöt av den vackra naturen som vi hade runt oss. Känslan av lugn och stressfritt infann sig i en skön balans innan vi var tvungna att sätta oss tillrätta i bussen igen för färd ner till stationen. Vi sa hejdå och önskade varandra en skön helg och det önskar jag Er läsare också!