söndag 12 december 2010

Gunsta grupp 2 vecka 3

6-10 december

Måndag morgon och vi samlades vid stationen. Vinterns grep höll i sig. När vi kom fram till stugan väntade Marianne på oss. Frukosten dukas upp och alla satte sig till rätta. Josefina Sköld, skogskonsult, var med oss idag eftersom tidningen Skogen skulle komma. Frukosten slank ner och Marianne följde med deltagarna till mysrummet för samtal. Jag och Josefina mötte upp journalisten och fotografen Lars Davner. Medan deltagarna hade de mysig med Marianne blev jag och Josefina intervjuade om Grön Rehab. Jag vill passa på att tacka Lars Davner för att du tog dig tid till att komma till oss denna dag.  Efter att vi var klara och deltagarna var färdiga med gruppsamtalet åkte vi återigen ner till stationen.

Björnön

Tisdag morgon och det var kallt ute. Vid stationen stod deltagarna och väntade på att få komma ut till Björnön för att göra sin första inventering av död ved. Väl framme vid Björnön plockade vi ut allt från bussen som vi behövde för att utföra vår uppgift. Vi tog oss ut i skogen fastän det låg kvar ganska mycket snö. Inventeringen gick mycket bra, alla provade på alla bitarna och vi fick in uppgifterna som vi behövde för denna gång. När vi var klara åkte vi till IKEA för att köpa korv med bröd, visst kunde vi ha grillat ute, men då hade vi varit isbitar innan ens elden hade tagit sig. Vi valde det bästa alternativet och alla vara nöjda.

Keramik

Onsdag och den här morgonen for vi iväg till Gudrun för att få måla våra alster. Keramikföremålen kom fram och alla satte igång sina sinnen för att trolla fram vackra färger. Tomtar, hjärtan, katt, kattskålar ja alla blev doppade i byttor. Nyfikenheten blomstrade upp inför nästa bränning som kommer att ge en klar och blank yta på tingen. Två av deltagarna fick skapa alster av leran denna dag eftersom de missade förra gången, men det var inga problem för dem att få till vackra konstverk. På vägen tillbaka till Västerås pratades de glatt i bussen, skratten klingade skönt, gruppdeltagarna har funnit varandra och det känns tryggt för alla.

Marianne & Lasse

Torsdag och denna dag var vi till Himmeta och kolmilan, vi hade äran att ha med oss Marianne idag. Väl framme vid milan möte vi Lars Gunnarsson som var vår guide denna gång också, vilken kunskap han har att förmedla till oss. Vi lyssnade på honom när han berättade om allt som förekom vid den tidpunkten som kolarna fanns till vid Himmeta. Kolarkojan var varm och go att sitta inne i efter att vi hade fått i oss grillat som vår grillmästare Marianne sköte om till oss. Värmen i kojan gjorde att vi blev lite dåsiga där vi satt. Lars berättade vidare om kolarna och allt kändes lugnt och mysigt. När vi kom ut ur kojan slog kylan emot oss med alla sin kraft och snart var vi tvungna att sätta oss tillrätta i bussen. Vi vill tacka Lars för en fantastisk förmiddag. I bussen hemåt kände sig alla nöjda med dagens aktivitet. Vid stationen sa vi hejdå och önskade varandra en härlig helg med en massa vila.