fredag 7 oktober 2011

Gunsta grupp 5 vecka 7

3-7 oktober
Under gruppens näst sista vecka gick tisdagens färd mot Drömparken i Enköping. Luften var lite kall, men en vacker sol sken på en klarblå himmel. Längs parken fick deltagarna betrakta härliga och vackra perenner i en rad olika kulörer och sorter, som ännu inte mött höstens kyla.  Längs å-promenaden sprakade höstfärgerna i träden tillsammans med parkens försöksträdgårdar. Inspirerande och njutbart tyckte deltagarna innan det var dags att inmundiga en enkel medhavd matsäck.
Onsdagen hade mer historiska inslag, då ett besök vid Anundshög stod på programmet. Anundshögs miljö väcker funderingar kring fornlämningar och mäktiga gravhögar från svunnen tid. En fikastund och stillsam promenad hann vi också med innan vi åkte tillbaka mot Centralstationen.
På torsdagen var det så dags för gruppens sista tillfälle hos Gudrun och hennes keramikverkstad. Som vanligt bjöd dagen på åtskilligt med skratt under tiden grodor, skålar, väggprydnader etc. glaserades. Tråkigt tyckte deltagarna att de endast var tre gånger som de fick åka hit. Det hade gärna kunnat vara fler- summerade de.
Veckans sista dag bröt av från Grön Rehab´s ordinarie fredagar. Terapeuten Camilla hade semester och i stället för gruppsamtal fick deltagarna möjligheten att pröva på detta med inventering av död ved. Med Åsselstagruppens kursledare Gret-Lis som ciceron och instruktör i detta ämne, började morgon i den vackra Ida´s stuga med varmt kaffe och te. Efter en liten genomgång av tillvägagångssättet vid inventering av död ved inomhus bar vi iväg till Astrids skog för att öva på detta praktiskt. Mycket roligt och inte alls så svårt som man först kunde tro var deltagarnas uppfattning om hur inventering av död ved går till.
På tisdag är det så dags för det sista gruppsamtalet med Camilla. Ha en skön helg fram till dess.