torsdag 6 oktober 2011

Gunsta grupp 5 vecka 6

26-30 september
Med en värmande sol och klarblå himmel, färdades gruppen till Björnön.  Denna tisdag stod karta och kompass på schemat, men vi startade dagen som vanligt med lite fika och en värmande och god Äppel- och kanelsoppa. Därefter slogs alla kloka huvuden ihop för att försöka förstå hur detta med karta och kompass fungerar.  En tämligen novis kursledare inom ämnet, fick deltagarna i alla fall att kunna ta ut kompassriktningen mot Norr. Vi avslutade dagen med en lugn och naturskön promenad i den vackra omgivningen Björnön bjuder på.
Onsdagen bjöd på lite kyligare och molnigare väder men i en sådan vacker natur som Strömsholm har att bjuda på, så gör det inte så mycket. Idag stod Vilt med Skogskonsulent Magnus Petterson på schemat. Mitt bland Strömsholms galoppbanor berättade han för oss om jakt av vilt såväl ur ett historiskt som ur ett etiskt perspektiv. Varför började vi jaga?  Varför jagar vi nu? Magnus avslutade sedan det hela med att visa på olika spår av vilt man kan finna i naturen. Vi avslutade dagen med grillad hamburgare med tillbehör. Gott gott.
På torsdagen så var den varma höstsolen återigen framme och denna dag hälsade projektledaren för ”Vägen in” Catrin från Försäkringskassan på ute i Gunsta. Deltagarna fick möjlighet att ställa en rad frågor angående former av ersättning och grad av densamma. Lite annat prat om smått och gott, hanns också med innan bussen åkte in mot Västerås Centralstation.
Veckan avslutades med att gruppen denna fredag fick träffa Gretlis (kursledare för Åsselsta) och Camilla.
Ha en skön helg så syns vi på tisdag, då det är dags för ett besök i Enköpings Drömpark.