söndag 4 december 2011

Gunsta grupp 6 vecka 7

28 november - 2 december
Gruppen är nu inne på sin sjunde och näst sista vecka i ”Grön Rehab” och vetskapen om att inte kunna ses dagligen och stötta varandra kan därför kännas sorglig. Av den anledningen så bjöds Kerstin Björklind från självhjälpcentrum i Västerås, in till Gunsta på tisdagen. Vi började i vanlig ordning med gemensam frukost. Därefter berättade Kerstin, för deltagarna vad en självhjälpsgrupp är och vad träffarna i gruppen kan innehålla och hur de rent praktiskt kan läggas upp.  Ett givande möte- sammanfattade deltagarna denna dag.
På onsdagen så var det dags för gruppens tredje och sista tillfälle hos Gudrun och hennes keramikverkstad. Med på besöket var också Vägen In´s projektledare, Catrin Nilsson och gruppens jobbcoach Jean Bachiri, så att deltagarna fick möjlighet att ställa frågor runt framtida praktik och olika former av ersättning. Mellan frågorna rördes det i färgbyttor och glasering av keramikföremålen. Tiden hos Gudrun gick som vanligt väldigt snabbt och det var dags att ta färden hem mot Västerås. Trist tyckte nog deltagarna som gärna hade önskat sig fler gånger i keramikverkstaden.
På torsdagen gick färden mot den vackra bygden Himmeta och Lasse Gunnarsson härliga kolmila. Lasse och hans vän Stig-Börje mötte oss varmt välkommande medan vi i sakta mak promenerade genom den vackra skogstigen fram till kolmilan. Intill den öppna och varma elden, värmde vi oss med varmt te och kaffe och nybakta kanelbullar. Därefter bjöds deltagarna på en liten rundvandring i skogen där de fick betrakta skogens 132 –åriga stolthet,  en tall. Stor, ståtlig och grann. Att vara ute i skogen ökar matlusten och som ett komplement till det lite gråkalla vädret, fick deltagarna äta sig mätta på nygräddade varma kolbullar. –Smaskens! Men dagen var som tur var inte riktigt slut än. Lasse ville berätta mer historier om kolmilor och hur det var att leva som kolare och bjöd in alla i den härliga kolarkojan. Här inne var det varmt, gott och mysigt med dämpad ljusstämning. En skog och plats som denna skapar en fridfull och behaglig tystnad. En tystnad och miljö man njuter av och gärna vill komma tillbaka till. Vi får se om det är någon av oss som i framtiden kommer att göra det.  Vi vill tacka Lasse och Stig-Börje för en mycket intressant dag med härliga berättelser.
Denna fredag var Camilla´s sista dag som samtalsledare och temat för dagen var att reflektera över varandras positiva personliga egenskaper. När tiden var slut och det var dags för oss att åka tillbaka till Västerås fick deltagarna krama om Camilla en sista gång.